5 tips for suksess på facebook

For å facebook siden din til å nå langt, må du ikke kun promotere deg selv. På facebooksiden skal folk bli kjent med deg, med personen bak bloggen de følger i sosiale medier. Og om du kun pusher innlegg, så faller folk fort av, eller de blir mindre aktive på siden. Hvem liker vel folk som kun snakker om seg selv?

Så i dag tenkte jeg å dele med dere noen små tips og triks som jeg har plukket opp i årene som har gått.

Innholdet er GULL.

Pusher du kun innhold fra egen blogg eller nettbutikk, så faller folk av. Del andres innhold også. Ler du så tårene triller av en video på youtube? DEL. Griner du så du hikster av et frieri? DEL. Liker du det, liker nok også andre på facebooksiden din det.

Del videoer, bilder, quotes og små spørsmål i tillegg til postene dine og du vil se at liker-telleren går oppover.

Kjør en giveaway.

Giveaways er alltid morsomme, og personlig konkurrerer jeg med meg selv hver gang i rekkevidde. Hvilken giveaway nådde lengst?  Her er det masse likes å hente. Få med deg en sponsor, eller kjøp en gave du selv ville satt pris på å få, legg ved et kort og vips har du en nydelig giveaway. Kjempe gøy.

Bli kjent med andre.

Enveiskommunikasjon funker sjeldent bra. Det hjelper ikke mye å lære bort nye ting til speilet? Nei, her må man virkelig være på og knytte kontakter.

Gå igjennom feeden din HVER dag, og helst skal du like og svare alle. Tiden strekker ikke alltid til det, så her kommer en grunnregel:

LIK 5 KOMMENTARER PÅ FACEBOOKSIDEN DIN HVER DAG

SVAR PÅ 5 KOMMENTARER HVER DAG

På denne måten skapes det et bånd mellom dere, og de som allerede følger tipser gjerne andre igjen.

Bruk siden aktivt.

Som sagt tidligere del andres ting, del personlig uten å bli privat, og vis hvem DU er. Samtidig når du går igjennom de du følger, så kommenter med siden din. Og legg igjen 5-10 kommentarer hos andre HVER dag med din page. Dette skal ikke være korte og upersonlige greier. Men ektefølte kommentarer, slik ser andre at siden er aktiv.

Følg med på trendene.

Inne på facebooksiden din finner du noe som heter Innsikt. Øverst til venstre. Her kan du følge med på hva som gir bra respons og hva som ikke funker. Kutt ut det som ikke funker, evt gjør mindre av det, og gjør mer av det som funker. Så skal du se at tilhengerskaren din øker betraktelig.

Hva er ditt beste facebooktips?

Legg inn en kommentar